Сейм Латвії підтримав переговори з Україною і Молдовою про вступ до ЄС

Сейм Латвії підтримав початок переговорів про вступ до Європейського Союзу з Україною та Молдовою та підтвердив свою готовність надати обом країнам необхідну підтримку у реалізації реформ на шляху до повноправного членства в ЄС.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM, пише DailyLviv.com.. 

Зазначається, що парламентарії підтримали рішення одноголосно.

«Беручи до уваги звіт Європейської комісії про політику розширення ЄС від 8 листопада 2023 року та рекомендації ЄК щодо початку переговорів щодо вступу України та Молдови, Латвія підтримує початок переговорів щодо вступу до ЄС з Україною та Молдовою», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Процес вступу України до ЄС триватиме довго, — експосол Польщі

У рішенні також йдеться, що Латвія закликає всі інші держави-члени Ради ЄС та Європейської ради підтримати рекомендації ЄК та схвалити початок переговорів щодо вступу до ЄС з Україною та Молдовою до кінця 2023 року.

Водночас Латвія закликає Україну та Молдову продовжити реалізацію необхідних реформ, які сприятимуть відповідності цих країн спільним цінностям ЄС, їх тіснішій інтеграції до ЄС та сприятимуть більшій стабільності, безпеці та процвітанню в регіоні.

Також Сейм своїм рішенням підтвердив, що Латвія готова надати необхідну підтримку Україні та Молдові щодо реалізації реформ на шляху до повноправного членства цих країн у ЄС.

Нагадаємо, Зеленський розповів фон дер Ляєн про все, що зробила Україна для вступу в ЄС.

Джерело

Новини України