Геннадій Труханов виступив в Одесі з новою ініціативою

В Одесі розпочато консультації з громадськістю щодо спрямування бюджетних коштів волонтерським та громадським організаціям.

З цією ініціативою виступив мер Одеси Геннадій Труханов на позачерговій сесії міськради, що відбулася минулого тижня.

Під час зустрічі учасники обговорили низку питань, повʼязаних з організацією взаємодії мерії з громадськими організаціями з питань забезпечення військових. Зокрема, створення юридичного механізму, який дозволить спрямовувати кошти з міського бюджету напряму волонтерам. Сьогодні вони також активно допомагають армії.

Як зазначив мер Одеси, механізм дозволить суттєво посилити підтримку військових: волонтери мають прямий звʼязок безпосередньо з бойовими підрозділами, а також контакти постачальників.

«Ми хочемо надати вам змогу використовувати міський ресурс. Це буде правильно та логічно. Я впевнений, що кооперація зусиль виведе наші можливості підтримки армії на якісно новий рівень», — сказав Геннадій Труханов.

Учасники зустрічі також обговорили багато питань стосовно подальшої взаємодії: які саме категорії закупівель можна робити, варіанти забезпечення різних військових підрозділів та інше.

Усі пропозиції будуть узагальнені та презентовані громадськості для подальшої роботи, — повідомляє сайт мерії.

Джерело

Новини України