​Зеленський провів двосторонні зустрічі з президентами Європейської ради і Молдови


Шарль Мішель, Володимир Зеленський і Мая Санду Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів двосторонні зустрічі з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем і Молдова Маєю Санду, які перебувають у нашій державі з візитом.

Про це йдеться на сайті Президента.

Зеленський подякував Мішелю за візит у День Гідності та Свободи і відзначив важливість допомоги від європейських партнерів. Також він висловив сподівання про позитивне рішення саміту ЄС у грудні щодо України.

«Я радий усім результатам нашої великої роботи. Усіх нас – парламенту, уряду – щодо імплементації всіх рекомендацій (Європейської комісії. – Ред.). Ми справді розраховуємо на потужне рішення в грудні», – сказав Президент.

Зеленський додав, що наша держава також розраховує на продовження фінансової та військової допомоги.

На зустрічі з Маєю Санду глава держави відзначив важливість подальшого розвитку спільних інфраструктурних проєктів. Президенти обговорили, зокрема, розширення можливостей українського експорту, зокрема територією Молдови.

«Україна та Молдова мають спільну мету – членство у Європейському Союзі. І спільно рухаються до реалізації цієї мети. Дуже символічно, що зараз, через десять років після нашої Революції Гідності, ми разом. Ми разом додаємо результатів для наших країн і зміцнюємо і наш регіон, і всю Європу», – зазначив Зеленський.

Президенти обговорили питання безпеки, а також виклики, які постають перед Україною та Молдовою в зимовий період, і скоординували кроки щодо двосторонньої співпраці в енергетичній галузі.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Нагадаємо, нині Володимир та Олена Зеленські разом із президенткою Молдови Маєю Санду вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності. 

Раніше Люксембург висловився за старт переговорів про членство України в ЄС.

Новини України