У Полтаві ремонтують спортивний майданчик майже за 3 мільйони гривень: чому деякі місцеві проти

За інформацією: Суспільне Полтава.

Ремонт спортмайданчика по вулиці Грушевського. Суспільне Полтава

Що планують відремонтувати

"Передбачені земельні роботи, покриття майданчика, облаштування доріжок, майданчик для воркауту, огорожа, розмітка спортивна. Буде розташовуватись баскетбольний майданчик, також комплекс малих архітектурних форм. Територія для футболу, баскетболу, волейболу, можливо, тенісу. Тренажери і так далі, у кількості чотирьох штук. Договірна ціна, передбачена договором з компанією «СМАРТБУД ДЕВЕЛОП», — 2 699 867 гривень",каже заступник Полтавського міського голови Володимир Чередниченко.

Деякі жителі вулиць Грушевського та Залізної проти будівництва нового майданчика у воєнний час, каже місцева Лідія Москаленко.

Чому місцеві жителі протестують

"Ми не можемо спокійно дивитись на цей безлад. Не можемо зрозуміти своєю душею, що таке зараз може творитись. Невже це найосновніше? Наші хлопці в багні, в холоді, в голоді, а ми не можемо їм допомогти", говорить місцева жителька Лідія Москаленко.

Збирає гроші для військових, каже жінка.

Частина місцевих жителів проти ремонту майданчика. Суспільне Полтава

"Я пенсіонерка. Стараюсь з дідусем перерахувати ці кошти на підтримку Збройних Сил України, на тепловізор. Кошти немалі. Тисячу гривень відсилаємо щонайменше, а то й дві тисячі відсилаємо щомісячно. Всі держави світу повернулись до нас обличчям, а наші вельможі не можуть звернути уваги на те, що це не на часі. Ми задоволені були, коли це будувалось в мирний час. Весь час просять наші полтавські бригади, допоможіть", — пояснює місцева жителька Лідія Москаленко.

Договір з підрядною будівельною компанією «СМАРТБУД ДЕВЕЛОП» про ремонт спортмайданчика уклали 20 жовтня. Ремонт дитячого майданчика, що поруч, кошторисом не передбачений, розповів Володимир Чередниченко.

Стан дитячого майданчика у дворі будинків на вулиці Грушевського. Суспільне Полтава

"Тут дуже багато дітей, дуже багато хлопчиків, яким ніде навіть пограти з м’ячем. Нарешті починають робити майданчик, старший син зрадів, що зможе десь вийти погуляти. Цей майданчик чекали не знаю вже скільки років. І нарешті, надіюсь, дочекаємось. Його почали до війни робити. Оскільки почалась війна, звичайно, все зупинилось", — каже місцева жителька Анна Стародубенко-Дзюба.

Як реагує влада

"Краще робити це зараз, ніж перенести на майбутній рік. Діти повинні розвиватись, діти повинні гратись та мешкати, я маю на увазі громаду, в нормальних умовах. Давайте думати не тільки про, я вибачаюсь, загиблих і про наш патріотичний борг, а також про наше майбутнє, про наших дітей", — вважає заступник Полтавського міського голови Володимир Чередниченко.

За словами заступника міського голови, ремонтні роботи згідно з договором мають закінчити 30 листопада.

Новини України