Регулятор анонсував підвищення тарифу на електрику

Регулятор анонсував підвищення тарифу на електрику

Фото: Pixabay Зараз українці платять 2,64 грн/кВт-год

Підвищення тарифу в 2024 році є очікуваним, але рішення по новій ціні повинно бути виваженим.

У 2024 році тариф на електроенергію для населення України може зрости на 15% – до 3 гривень за кіловат-годину. Про це у п’ятницю, 17 листопада, сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський в інтерв’ю Економічній правді.

За його словами, протягом опалювального сезону ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною.

«Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів», – заявив він.

На думку голови НКРЕКП, підвищення тарифу в 2024 році є очікуваним, але рішення по новій ціні повинно бути виваженим.

«Думаю, ми будемо пропонувати якісь рішення, але вони будуть проходити всю процедуру: від громадських обговорень, де ми будемо вислуховувати всі сторони, до ухвалення остаточного рішення. Якщо робити наступний крок, то він повинен бути виваженим, максимум 15%. Це ми виходимо десь до 3 гривень за кіловат-годину», – сказав Ущаповський.

При цьому він зазначив, що зараз ринковий тариф на електроенергію складає орієнтовно 5,5-5,8 гривні за кіловат-годину без ПДВ.

Нагадуємо, з 1 червня Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення – до 2,64 грн/кВт-год. А 30 червня в Україні суттєво подорожчала електроенергія для бізнесу.

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав такий крок вимушеним і пов’язав його з підготовкою енергосистеми України до наступної зими.

Джерело

Новини України