Президентка Єврокомісії озвучила «єдиний спосіб» досягнення миру у війні між Ізраїлем та ХАМАСом


Урсула фон дер Ляєн і Абдалла ІІ Фото: Х/Ursula von der Leyen

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провела переговори з королем Йорданії Абдаллою ІІ.

Про це йдеться в дописі фон дер Ляєн у соцмережі Х та на сайті короля.

За словами президентки Єврокомісії, Євросоюз буде співпрацювати з Йорданією у наданні необхідної гуманітарної допомоги Газі.

«Ми засуджуємо неприйнятне насильство з боку екстремістів на Західному березі (Йордану — Ред.). Ми погоджуємося з тим, що коло насильства необхідно розірвати. Рішення про створення двох держав – єдиний спосіб досягти миру», — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії також висловила неприйняття спроб витіснити палестинців і закликала зберегти історичний та правовий статус-кво в Єрусалимі, йдеться на сайті короля Йорданії.

Підписуйтесь на наш Google News

Нагадаємо, президент США Джо Байден в авторській статті для The Washington Post зазначив, що після закінчення військової операції Ізраїлю у секторі Гази Палестина має отримати повну незалежність, щоб принести мир на Близький Схід. 

Нині стало відомо, що США, Ізраїль та ХАМАС наближаються до укладення угоди про звільнення частини заручників в обмін на паузу у війні.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відкинув заклики до припинення вогню в Газі, доки не будуть повернуті все заручники, захоплені бойовиками палестинського угруповання ХАМАС.

Новини України