Екскерівник Львівської митниці оприлюднив список польських перевізників-блокувальників і закликав український бізнес відмовитися від співпраці з ними

Перелік складено за допомогою аналізу соцмереж і відкритих польських реєстрів.

Про це повідомив ексначальник Львівської митниці Левко Прокіпчук, пише DailyLviv.com.

«Ніхто не обмежує український бізнес від односторонньої відмови від співпраці з «страйкарями». Тим більше, що досвід бойкоту, як мінімум російських товарів ще до повномасштабного вторгнення, в нас є.

Тож вирішив трохи побавитись у розслідувача і сформувати перелік перевізників, які організовували блокування/брали у ньому участь чи підтримували його. Бо неправильно ж відмовлятись від бізнесу зі всіма польськими перевізниками.

Читайте також: Українсько-польський кордон блокує рашист і путініст з ультраправої партії

Перелік склав за допомогою аналізу соцмереж і відкритих польських реєстрів (наприклад, rejestr.io). Думаю, що він, звісно, не повний, але з високою долею ймовірності вірогідний. 

Алгоритм свого пошуку повністю відкривати не буду, бо ж список треба розширювати.

Однак маю надію, що різні асоціації  (Асоціація Міжнародних Експедиторів України — АМЕУ, EBA Lviv-Western Ukrainian Office of The European Business Association), експедитори та й в цілому український бізнес перед тим, як укладати угоди на перевезення товарів, зверне увагу на цей список (розміщений наприкінці цього матеріалу — DL) і відмовиться від співпраці з страйкарями,» — написав Левко Прокіпчук.

 

Читайте також: Через блокування кордону в Україні почнеться дефіцит окремих товарів групи 1-24

Як додав у коментарі Петро Стеценко, відповідно до положень статті 455, Держмитслужба веде централізований облік осіб, які під час провадження своєї діяльності є учасниками відносин, що регулюються законодавством України з питань митної справи. В тому числі нерезидентів. В тому числі перевізників.

«Відповідна інформація наявна тут: https://cabinet.customs.gov.ua/reestr_cli Як свідчить побіжний аналіз, як мінімум частина зазначених вище перевізників наявна в цьому реєстрі. Значить вони здійснювали перевезення в/з Україну, -и. Закликаю небайдужих громадян України через свої оформлені митні декларації ідентифікувати вказаних перевізників та номери їх автівок для внесення до чорного списку», — наголосив Стеценко.

Нагадаємо, сьогодні у польському Ряшеві оголосили про збір допомоги для заблокованих на кордоні українських водіїв.

Читайте також: Сьогодні Єврокомісія проведе перемовини з блокувальниками польсько-українського кордону

Вантажівки блокують заїзд до приватних будівель. Де найбільші черги на українсько-польському кордоні

 

Джерело

Новини України