У Центральній бібліотеці Кам’янського презентували нову книгу

«Талан талановитих» – так називається збірка оповідань та повістей Євгена Безуса, письменника з Верхньодніпровська. Написані твори переважно у сатиричному ключі. Але є й оповідання із драматичною кінцівкою.

Проходила презентація 17 листопада у читальній залі Центральної міської бібліотеки. Прийшло близько трьох десятків людей. Розпочався захід із прослуховування запису патріотичної пісні, написаної та виконаної самим літератором.

“Талан талантливих”, представлений відвідувачам бібліотеки, вже дев’ята книга Євгена Безуса. На його рахунку і дитячі видання та поетичні збірки. Під час презентації одну з оповідань зачитала одна із співробітниць бібліотеки. Йшлося про російського солдата, який повернувся до рідного села, де дізнався, що його вже давно поховали, а пам’ятник зробили з “трофейних” холодильника та унітазу. Читав сам автор також і свої вірші.


Цікаво, що книги можна було придбати відразу за будь-яку ціну. За собівартості видання у 200 гривень, купити її можна було і за 100, і за 50 – гроші все одно підуть у скарбничку Центральної бібліотеки, а вже звідти будуть передані на допомогу ЗСУ.


Самому автору виповнилося 80 років. Народився він у селі Троїцьке, неподалік Верхньодніпровська. Вважає себе Кам’янським автором – адже район тепер один. Після школи працював токарем на заводі, навчався на інженера-залізничника, а після служби в армії (потрапив до авіації), отримав ще одну вищу освіту, цього разу вже за спеціальністю «Радіофізика та електроніка». Довгий час обіймав керівні посади. Писати почав уже на пенсії. Крім власних творів, був автором ідей для письменників-початківців, редактором і укладачем збірок.
Цю книгу обсягом 236 сторінок надрукувало видавництво «Дніпро». Велику підтримку, за словами Євгена, надало і видавництво «Дружко».

Джерело

Новини України