Міненерго спростувало інформацію про подорожчання електрики

Міненерго спростувало інформацію про подорожчання електрики

Фото: Харківська ОВА Підвищення тарифу на електроенергію поки не буде

Низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року.

В Україні не буде підняття цін на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року. Таку заяву оприлюднило Міненерго у п’ятницю, 17 листопада.

«Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі не передбачається», – йдеться в заяві.

У відомстві зазначили, що сьогодні низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

«Проте сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях», – заявили в Міненерго.

Міненерго також наголошує, що проти України веде війну підступний та сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому, як зазначають у міністерстві, недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі.

«Їхня мета – посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, – послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу. Саме тому підігравання українськими журналістами цим російським ІПСО є неприйнятними. Тому ще раз звертаємося з проханням бути пильними та не допомагати діям ворога в інформаційному просторі», – вказано у заяві.

Нагадаємо, Ущаповський спрогнозував, що у 2024 році тариф на електроенергію для населення може зрости на 15% – до 3 гривень за кіловат-годину. При цьому він зазначив, що зараз ринковий тариф на електроенергію складає орієнтовно 5,5-5,8 гривні за кіловат-годину без ПДВ.

Як відомо, з 1 червня Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення – до 2,64 грн/кВт-год. А 30 червня в Україні суттєво подорожчала електроенергія для бізнесу.

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав такий крок вимушеним і пов’язав його з підготовкою енергосистеми України до наступної зими.

Джерело

Новини України