Міненерго спростувало інформацію про підвищення цін на електрику з 2024 року

Міненерго спростувало інформацію про підвищення цін на електрику з 2024 року

Фото: pixabay.com

Підвищення тарифів на електроенергію не планується, і інформація про те, що ціни зростуть на 15%, не відповідає дійсності. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

— 17 листопада низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили неправдиву інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року. У цих повідомленнях йде посилання на інтерв’ю голови НКРЕКУ Костянтина Ущаповського, але сам речник не робив таких тверджень, — йдеться у повідомленні.

У Міненерго зазначили, що росіянами постійно поширюється інформація нібито про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або підвищення тарифів. І робиться це для того, щоб посіяти страх, паніку, зменшити віру українців у Перемогу.

Наразі тариф на електроенергію становить 2,64 грн за кВт-год. З 1 червня уряд змушений був підвищити ціни через брак коштів на відновлення електромереж, пошкоджених обстрілами Росії. Раніше тариф для населення був 1,42 грн/кВтч за споживання 250 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВтч — за перевищення цього обсягу.

9 липня Держагентство з енергоефективності та енергозбереження розповіло, як зменшити рахунки за комуналку.

Джерело

Новини України