Офіційно оголошено дату бою Усик — Ф’юрі

Офіційно оголошено дату бою Усик - Ф'юрі

Фото: Getty Images Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі

Чемпіонський боксерський поєдинок Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі відбудеться 17 лютого 2024 року в Саудівській Аравії.

В четвер, 16 листопада, в Лондоні відбулася пресконференція, де було офіційно оголошено про бій між чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі.   Поєдинок Усик — Ф’юрі відбудеться 17 лютого 2024 року в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).   Бій за звання абсолютного чемпіона світу планували провести 23 грудня 2023 року, але його перенесли через травму, яку Ф’юрі отримав у поєдинку проти ексчемпіона UFC Френсіса Нганну наприкінці жовтня.   Переможець бою Усик — Ф’юрі стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті. На кону будуть усі чотири чемпіонські пояси: три (WBA, WBO та IBF), що належать Усику, а також титул WBC Ф’юрі.

Офіційно оголошено дату бою Усик - Ф'юрі

    Українець провів обов’язковий захист чемпіонських поясів у серпні. Нокаутом у дев’ятому раунді Усик здолав британського претендента за лінією WBA Даніеля Дюбуа.   У послужному списку 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П’ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.   В активі 35-річного Ф’юрі 34 перемоги (24 — нокаутом) і одна нічия у професійному боксі.
Нагадаємо, раніше промоутер розповів про фінансові умови бою між Усиком та Ф’юрі. Боксери вже знають суму, яку вони зароблять за підсумком бою.

Усик не вважає, що бій проти Ф’юрі буде складним. Український боксер жартома заявив, що у нього взагалі не було важких боїв у кар’єрі.

Джерело

Новини України