Новорічна ялинка у Кременчуці: чи є дозвіл на її встановлення

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

У Кременчуці на Полтавщині встановлення ялинки на площі міста має погодити Рада оборони області. Поки місцевий виконком дозволив приватному підприємцю розмістити ковзанку на площі.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції виконавчого комітету Кременчуцької міськради.

За словами голови Кременчуцької громади Віталія Малецького, нині дозволу на встановлення ялинок у містах Полтавської області немає. Це мають вирішити на засіданні Ради оборони області. Якщо погодять, то у Кременчуці на монтажні роботи витратять від 2 до 3 тижнів.

"Закуповувати нові іграшки, нові прикраси ми для ялинки не будемо. Якщо ялинку будемо встановлювати, то спробуємо зробити її енергоефективною. У нас є домовленість з підприємцями, що вони нам в цьому допоможуть, тобто вона працюватиме від генератора. Звичайно, у перспективі хотілось, щоб вона (ялинка-ред.) працювала від сонячної батареї", — зазначив голова Кременчуцької громади Віталій Малецький.

Також на засідання виконавчого комітету Кременчуцької міськради погодили розміщення льодового катка на вулиці Перемоги у центр міста. Після встановлення місцевим підприємцем цієї споруди до бюджету громади надійде близько 180 тисяч гривень. Дозвіл надали на 5 місяців, до 31 березня 2024-го.

"Якщо людина приходить на ковзанку, приходить в кав’ярню, якщо людина приходить в торговий центр, якщо людина приходить в адміністрацію, то це не є масовим заходом. Ніякого масового заходу встановлення катка не передбачає. Там не буде розіграшів, відкриттів чи призів і всього іншого. Йде людина по вулиці захотіла взяла ковзани і покаталася, не захотіла пішла далі", — прокоментував рішення Віталій Малецький.

Чи встановлювали ялинку 2022-го у Кременчуці

2022-го у Кременчуці встановлювали новорічну ялинку. Грошей на це не витрачали, а ілюмінацію через повномасштабну війну не вмикали.

Новини України