Віруючі з Одеської єпархії УПЦ допомагають відремонтувати приміщення храму у який влучила ворожа ракета

Храм на честь Касперівської ікони Богородиці Української Православної Церкви в Херсоні постраждав під час чергового обстрілу мирного Херсона. Після звернення настоятеля храму з проханням про допомогу та оприлюднення його у медіа ресурсах архідиякона Андрія Пальчука, небайдужі одесити пожертвували на закупівлю будівельних матеріалів та проведення робіт.

Після влучання ракети купол храму пробито наскрізь, пошкоджено уламками дах і стіни, всередині храму також є пошкодження.

Храм був у червні затоплений після підриву Каховської ГЕС.

Отець Іоанн з прихожанами відновили його після затоплення, самовіддано допомагали жителям Острова відновлювати будинки, відкачувати воду, постійно годували людей, розвозили величезну кількість гуманітарної допомоги: хліб, питну воду, газові балони, продукти харчування, ліки та ін. на човні, рятуючи людей.

Зараз отець Іоанн відновив при храмі благодійну пекарню, де печуть хліб та різну випічку і безкоштовно роздають жителям Острова в Херсоні.

Також, отець Іоанн роздає жителям продукти харчування, засоби гігієни, передає ліки в лікарні.

«Ми дякуємо всім, хто підтримує нас у цей нелегкий час. Особлива подяка каналу «Життєрадісний дяк» за допомогу. Бажаю всім Божого благословення та миру. Спаси Вас Господи», — сказав у своєму подячному відеопривітанні настоятель храму УПЦ у Херсоні.

 

Джерело

Новини України