Польські протестувальники будуть блокувати ще один пункт перепуску на кордоні – Медика-Шегині (відео)

Акція передбачена на 21-26 листопада.

Це випливає з документа, який розміщено на офіційному сайті уряду гміни Медика, пише DailyLviv.com. 

«Діючи на підставі ст. 7 розділ 3 Закону від 24 липня 2015 р. – Закону про збори (зведений текст: Вісник законів 2022 р., п. 1389), мер ґміни Медика повідомляє, що з 21 листопада 2023 р. до 26 листопада 2023 р. з 9.00 год до 20.00 буде організовано збір на прикордонному переході в Медиці разом зі запланованим маршрутом переходу учасників зустрічі до пішохідного переходу, розташованого на дорозі ДК 28, т.зв. «Лапаювка».

Читайте також: Польських блокувальників кордону обурює ввезення елітних автомобілів в Україну (відео)

«Ймовірно це акція протесту у формі пішохідного маршу, тобто без використання транспорту», — зазначає адміністратор ФБ-групи Granica-Кррдон Томаш Бартецкі.

Він припускає, що протестувальники будуть ходити вперед-назад, і блокувати рух вантажівок.

Нагадаємо, блокада польсько-українського кордону триває з 6 листопада. Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

Відтак черга транспортних засобів на польсько-українському кордоні сягнула майже 40 кілометрів. 

Читайте також: У кабіні вантажівки знайшли тіло українського водія, який не зміг повернутися додому через блокування кордону

11 листопада, на прохання підкарпатського воєводи та кризової групи, офіцери поліції супроводили українські машини на термінал. Колони складалися з 25 автомобілів у кожній і прямували до автостради А4 (відкрита лише для легкових автомобілів), а потім просто до прикордонного переходу Корчова-Краківець.

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада провели зустріч на кордоні з представниками польської сторони для розблокування пунктів пропуску. Але вона не дала результатів.

Додамо, словацькі перевізники також погрожують перекрити український кордон для вантажівок.

Джерело

Новини України