Оптові ціни на пальне знижуються попри проблеми з постачанням

Оптові ціни на пальне знижуються попри проблеми з постачанням

Фото: zn.ua Зафіксовано зниження оптових цін на бензин та дизпаливо

Зменшення європейських котирувань і зниження попиту створюють умови для здешевлення пального.

Середня оптова ціна на бензин марки А-95 за тиждень з 6 по 10 листопада знизилась на 0,75 грн — до 45,25 грн/л, на дизпаливо — на 1,25 грн, до 47 грн за літр. Про це повідомляє еnkorr із посиланням на дані цінового моніторингу ринку Консалтингової групи А-95.

Зазначається, що у листопаді спред між оптом і роздробом на бензин марки А-95 досяг 9,66 грн/л, що створює підґрунтя для зниження ціни на цей вид пального на АЗК.

Разом з тим, для дизпалива маржа в опті складає близько 2,59 грн/л, а на пістолеті — 7,62 грн/л, що на 1,74 грн більше від показника за жовтень.

За даними аналітиків, зменшення європейських котирувань і зниження попиту створюють умови для здешевлення й найбільш масової марки пального у всіх сегментах ринку.

Як зауважують у Консалтинговій групі А-95, оптові ціни на пальне падають попри проблеми з логістикою. На це впливає зниження європейських котирувань і достатні обсяги ресурсу на ринку. Незважаючи на блокування польськими протестувальниками кількох пунктів пропуску на західному кордоні, у південному регіоні зафіксовано профіцит пропозиції, що позначається на ціні.

Нагадаємо, у жовтні великі мережі АЗС продовжували підвищувати ціни на бензин і дизельне пальне в Україні. У середньому вартість здорожчала на 40 копійок.

Як повідомлялось, у вересні ціни на бензин та дизельне паливо у мережах АЗС за місяць зросли майже на 2,5 гривні.

Джерело

Новини України