Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти масло щодня

Дієтологи розповіли, як це вплине на здоров’я — як зараз, так і в майбутньому.

Дієтологи радять обережно ставитися до вершкового масла / фото ua.depositphotos.com

Дієтологи поділилися обґрунтованою істиною про те, як щоденне вживання вершкового масла впливає на організм — як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Лікар-дієтолог Алісса Рамсі зазначила, що вершкове масло має деякі поживні переваги. «Вершкове масло є джерелом жиру, який збільшує засвоєння жиророзчинних вітамінів з інших продуктів і може зробити їжу або закуску більш ситною», — пояснила вона. Це означає, що якщо ви додасте в картоплю трохи вершкового масла, то воно допоможе вітаміну А, що міститься в картоплі, краще засвоюватися організмом, пише Parade.

При цьому лікар-дієтолог Даніель ЛаФата зазначила, що з вершковим маслом не так все просто. Вона рекомендувала людям з високим рівнем холестерину уникати надмірного вживання масла. Насправді, ЛаФата підкреслила, що кожному корисно звести до мінімуму споживання насичених жирів. «Всі насичені жири слід вживати з обережністю, оскільки вони, як правило, сприяють запаленням в організмі», — зазначила фахівець.

Відео дня

Обидва дієтологи відзначили, що те, як масло впливає на здоров’я, залежить наскільки активна людина, чи є у неї які-небудь захворювання, який її загальний раціон і скільки масла вона споживає.

Джерело

Новини України