Центр допомоги врятованим: які послуги найзатребуваніші у Полтаві

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото ілюстративне, pexels

Центр допомоги врятованим зорієнтований у Полтаві на усіх громадян України, які постраждали від російсько-української війни. Охочі можуть отримати юридичні послуги, психологічне консультування, інформацію про видачу "гуманітарки" і соціальний супровід щодо подальшого отримання тієї чи іншої допомоги.

Про це в ефірі Українського радіо "Полтава" розповів юрист Центру допомоги врятованим Володимир Кравцов.

"Це питання щодо відшкодування втраченого майна і відновлення втрачених документів, поряд з цим земельні питання, питання щодо успадкування майна, люди часто пропускають строк на відкриття спадщини. Виникли питання і з трудовим законодавством, тому що багато підприємств знаходяться на окупованій території. Безоплатна правова допомога – це наш партнер, який надає вторинну юридичну допомогу. У нас з ними меморандум, і ми швидко владнуємо питання".

З дати початку роботи, а це 30 березня 2023 року, і до початку листопада до Центру звернулися 958 людей. Багато з них вирішували не одне, а кілька питань. Наданням первинної консультації не обмежуються, розповіла координатора Центру допомоги врятованим Наталія Дерябіна.

"Якщо це стосується первинного консультування, ми закриваємо питання на місці. Якщо потрібен супровід і представлення інтересів у судах, то направляємо до вторинної правової допомоги. Якщо це питання по працевлаштуванню, прилаштувати дитину до садочка, наша фахівчиня бере під супровід, сконтактує з особами. Якщо людині складно зорієнтуватися в місті, то контактній особі телефонують заздалегідь, пояснюють ситуацію і тоді треба просто конкретно прийти і отримати послугу. Не треба вистоювати в чергах, це точково, адресно".

Докладно про можливості отримання послуг і консультацій у Полтаві в Центрі допомоги врятованим слухайте за посиланням.

Новини України