Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін анонсував кадрові зміни: кого стосуються

За інформацією: Суспільне Полтава.

Полтавська ОВА. Фото: Суспільне Полтава

У Полтавській обласній адміністрації змінять, зокрема, заступників начальника та деяких працівників в управліннях і департаментах. Коли саме це буде, поки не відомо.

Про це 10 листопада під час пресконференції повідомив начальник ОВА Філіп Пронін. За його словами, зокрема, із посад заступників підуть Олексій Бруслик та Ігор Панченко. Раніше звільнився перший заступник голови Дмитро Лунін, який також очолював адміністрацію.

Ігор Панченко (ліворуч) та Олексій Бруслик (праворуч). Фото: сайт Полтавської ОВА, Facebook І. Панченко

"Пан Бруслик буде працювати у Києві, наскільки мені відомо. Панченку я запропонував, щоб він залишився у якості радника. І він буде працювати у якості радника", ― розповів Філіп Пронін.

За його словами, коли та кого саме призначать на посади, поки не відомо. На питання, чи кандидати на посади із Полтавщини, Філіп Пронін не відповів.

"Зі мною приїхала команда з 10 чоловік. Працюють вони в якості радників. І будуть поступово призначатися. Хто буде з них призначений, це не відомо. Тому що на процес призначення впливають різні процеси. По-перше, потрібно пройти співбесіду і в Офісі Президента, і в Кабінеті Міністрів. Після того, як будуть зібрані усі погодження, що люди дійсно відповідають по своїх професійних і моральних якостях, вони будуть призначатися", ― каже начальник ОВА.

Філіп Пронін. Фото: Суспільне Полтава

Філіп Пронін повідомив, що змін серед керівників департаментів та управлінь поки не буде, але замінять підлеглих цих посадовців. Також поки не буде нових призначень і серед керівництва районних військових адміністрацій:

"По-перше, я побачив, як вони працюють на прикладі Миргородщини, на прикладі об’єктів критичної інфраструктури, як вони допомагали, щоб ці об’єкти були захищені. Вважаю, що поки що зміни не доречні. Будемо потім працювати і придивляться з точки зору прозорості й підзвітності, чи будуть виявлятися якісь тендери, інші скандали. На це будемо реагувати".

Що відомо про зміни у керівництві Полтавської ОВА

Філіпа Проніна на посаду призначили за указом президента Володимира Зеленського. Документ про це оприлюднили на офіційному сайті 10 жовтня. Кандидатуру Філіпа Проніна 5 вересня рекомендував до призначення Кабінет Міністрів.

Дмитро Лунін. Фото: Полтавська ОВА

Посадовця призначили замість попереднього очільника ОВА Дмитра Луніна. Його увільнили указом від 10 жовтня. Дмитро Лунін у грудні 2019-го був призначений першим заступником голови Полтавської ОДА, а з грудня 2021-го став виконувачем обов’язків голови обласної адміністрації, коли з посади голови пішов Олег Синєгубов. Із початку повномасштабної війни Дмитро Лунін був начальником обласної військової адміністрації.

Новини України