«Це зараз на часі»: на Полтавщині дітей навчали керувати БпЛА

За інформацією: Суспільне Полтава.

На Полтавщині дітей навчали керувати БпЛА. Фото: Суспільне Полтава

Заняття відбулися у рамках проєкту "Школа дронів", який організували для учнів Полтавської та Машівської громад, розповів Суспільному Олег Голота.

"Це оплачує фонд "Helpgroup" і "Разом For Ukraine". Здебільшого це американська організація "Разом For Ukraine", вона фінансує повністю цей проєкт. З початку повномасштабного вторгнення весь світ зрозумів, що безпілотні літальні апарати ― це та технологія, якою можна виконувати величезну кількість задач, не тільки військових, а й у цивільному секторі", — каже керівник полтавського осередку аеророзвідки "Сварог" Олег Голота.

Старшокласники одного з ліцеїв у Полтаві навчаються керувати дронами. Фото: Суспільне Полтава

За словами інструктора, загалом у рамках проєкту базові навички керування дронами отримали 400 дітей від 10 до 18 років. Їх розділили на групи по 15.

"Нам багато розповідали про воєнну техніку, яку зараз застосовують росіяни проти України, які є види БпЛА, про РЕБРадіоелектронна боротьба , як взагалі відбувається зараз війна дронів. Було дуже цікаво дізнатися, бо це зараз на часі", — каже учасниця навчань Софія Бондаренко.

На Полтавщині дітей навчали керувати БпЛА. Фото: Суспільне Полтава

Як розповідав Суспільному директор благодійного фонду "Helpgroup" Давид Джалагонія, навчання у "Школі дронів" розпочали 17 липня. Кожен курс складається з чотирьох занять: трьох теоретичних та одного практичного. На лекціях учням розповідають про різновиди дронів та їхні особливості роботи, а потім знання застосовують на практиці.

Діти навчалися керувати БпЛА. Фото: Суспільне Полтава

"Керувала я вперше, мені дуже сподобалося, дуже захоплююче. І я відчула себе трошки розвідником. Літаючи в небі, було дуже класно. На курсах у нас були симулятори, і я тоді вже трохи навчилася керувати кнопками, куди вгору, вниз, управо, вліво. Це дало мені можливість трохи по практикувати, сьогодні мені вже було легше", — говорить учасниця навчань Марія Демідова.

"Літаю я на дроні ще року з 2014-го, але 2016-го я свій коптер розбив. Після початку повномасштабного вторгнення я вирішив придбати собі дрон, літаю на дозволених полігонах, щоб попрактикуватися, здобути досвід. У мене в планах у подальшому піти у ЗСУ в аеророзвідку, я дуже сильно хочу цього", — каже учасник навчань Андрій Котелевський.

Новини України