У Полтавській ТГ можуть підняти тариф на вивезення сміття: коли та на скільки

За інформацією: Суспільне Полтава.

Пирятинська громада

Тариф на вивезення сміття у Полтаві та селах громади може зрости 2024-го року. Суми для населених пунктів будуть різними.

Про ймовірне підвищення тарифів під час брифінгу 8 листопада розповів заступник Полтавського міського голови Володимир Чередниченко. За його словами, це пов’язано зі збитковістю роботи підприємства, яке займається вивезенням відходів:

"У нас не тільки "КАТП-1628" збиткує, у нас й інші підприємства виконують роботи не з дотриманням економічної доцільності, собі в мінус. Собівартість цих робіт вища, ніж вартість за тарифом. Тому ми на "КАТП-1628" передбачаємо зміну тарифів на вивезення сміття".

За його словами, збільшення буде складати приблизно 30% від тарифів, які діють нині.

"Це буде невелике збільшення, середнє. По старостатах це одна цифра, по місту ― трохи ніша цифра. Але не більше 30%", ― розповів Володимир Чередниченко.

Що відомо про тарифи на вивезення сміття у Полтавській громаді

До цього у Полтаві підвищили вартість вивезення та захоронення сміття восени 2021-го року. Тариф зріс більш ніж удвічі: для мешканців багатоквартирних будинків склав 25 гривень 26 копійок замість майже 8 гривень, як це було раніше. Для тих, хто має приватний будинок, місячний платіж ― майже 29,46 гривень замість 12, розповідав Суспільному головний економіст "КАТП-1628" Анатолій Кирдан. До цього ціна була незмінною із 2018-го.

Полтавське "КАТП-1628" рішенням виконавчого комітету міської ради від 1 травня 2022-го року обслуговує і жителів сіл громади ― є виконавцем послуг з поводження з побутовими відходами. На сайті підприємства вказано, що помісячна оплата для жителів різних округів відрізняється.

Новини України