В Одесі продовжують ліквідацію наслідків ворожої атаки

5 листопада 2023 року ворог атакував Одесу різними типами ракет та ударними дронами. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено Одеський національний музей, корпус ОНМедУ та 33 житлових будинки (395 квартир).

Комунальні служби Одеси продовжують виконувати роботи з ліквідації наслідків обстрілу.

«Комунальні служби привели в санітарно-технічний стан вулицю Софіївську, куди ввечері 5 листопада влучила ворожа ракета. Там вивезено близько 90 тонн сміття. Очищена від уламків вулиця Чернишевського та прилеглі провулки. Як вчора, так і сьогодні керівні компанії допомагають мешканцям герметизувати квартири та будинки – скління, закриття віконних отворів плівкою та ОSB-плитами. Проводяться роботи на покрівлях – загалом пошкоджено близько 1000 кв.м», – зазначила директорка Департаменту міського господарства Наталія Мостовських.

Служби «Інфоксводоканал», «Одесагаз» та КП «Одесміськсвітло» також працюють на місцях. Вже полагоджено понівечений водовід. Ввечорі 6 листопада будинки, які розташовані на вулицях, прилеглих до вул. Софіївської, отримали водопостачання. Служба «Одесагаз» працює над герметизацією ушкоджених мереж.

Наразі ще продовжується обстеження квартир та складання актів для отримання допомоги з бюджету міста.

Як пише сайт мерії, одесити висловлюють щиру подяку фонду Баффета та іншим організаціям, які надають допомогу матеріалами.

Джерело

Новини України