Сьогодні ювілей видатного хірурга та вченого Дмитра Чухрієнка

8 листопада 2023 року відзнач виповнилося 105 років із дня народження відомого хірурга та вченого, доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки й техніки України, завідувача кафедри госпітальної хірургії Дніпропетровського медичного інституту Дмитра Павловича Чухрієнка.

 

Про це повідомляє Дніпровський державний медичний університет.
Дмитро Павлович пройшов насичений, тернистий шлях воїна-лікаря, керівника у сфері медичної освіти й охорони здоров’я. Яку б посаду він не посідав – викладача, ректора інституту, заступника міністра охорони здоров’я – йому завжди були притаманні риси новаторства, відповідальності, чуйності до людей і відданості своїй справі.
Він розробив та впровадив у клінічну практику нові методи діагностики та лікування ряду захворювань органів грудної та черевної порожнин.
Дмитро Павлович пішов з життя у віці 81 рік. Учні та колектив медичного університету пам’ятають цю чуйну людину, чудового фахівця-хірурга та науковця. У 2003 році до 85-річчя від дня народження вченого на фасаді головного корпусу медичного університету встановлене бронзове погруддя.

 

 

Новини України