У Львівській політехніці прокоментували резонансну заяву Ірини Фаріон про мову військових

Викладачка Львівської політехніки, науковиця, мовознавиця Ірина Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади, яка створена на базі добровольчого формування «Азов».

Критика військових за російську мову з вуст Ірини Фаріон пролунала 5 листопада в ефірі програми «Рандеву з Яніною Соколовою», пише DailyLviv.com. 

Ірина Фаріон заявила, що не вважає українцями військових ЗСУ, які розмовляють російською мовою, і порадила їм називати себе «русскіми». Після цього у соціальних мережах піднялася хвиля обурення, зокрема з боку військових. На висловлювання екснардепки також відреагував депутат від «Слуги народу» Єгор Чернєв, який ініціював звернення в СБУ.

Сьогодні, 7 листопада, на сайті Національного університету «Львівська політехніка» розміщено коментар вишу з цього приводу.

Читайте також: Ректор Львівської політехніки придбав на аукціоні снаряди і відправив їх на фронт: що там написано

«Львівська політехніка від початку російської агресії в Україні, у 2014 році й дотепер, активно та у різний спосіб ― інтелектуальними ресурсами, науковими розробками, волонтерством ― допомагає українським воїнам, які борються проти ворога і обстоюють наше право на незалежність і цілісність нашої держави. У лавах українських захисників воюють наші студенти, викладачі, працівники, випускники.

Беззаперечно, кожен воїн, який боронить нашу землю і наш народ, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності. І це ― непорушна позиція нашого університету.

У Львівській політехніці діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і поведінки учасників академічної спільноти нашого університету.

Однак Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом»,- йдеться в коментарі.

Читайте також: Вибух пошкодив 11 гуртожитків університету Львівська політехніка

Джерело

Новини України