Роман Зозуля розкритикував Фаріон за претензії до бійців ЗСУ

Роман Зозуля розкритикував Фаріон за претензії до бійців ЗСУ

Фото: facebook Зозулі не сподобались слова Фаріон про ЗСУ

Колишній футболіст збірної і відомий волонтер не вважає доречною заяву ексдепутатки Ради.

В Україні має бути єдина державна мова, утім ображати російськомовних воїнів ЗСУ теж не слід, адже вони ризикують своїм життям заради мирного життя усіх українців. Так відреагував на закиди колишньої народної депутатки Ірини Фаріон на адресу бійців ЗСУ екснападник збірної Роман Зозуля.

Він також порадив Фаріон замовкнути і більше политися за українську армію.

«В Україні має бути єдина державна мова — українська. Факт. Я за розвиток, популяризацію і посилення законодавчої бази, яка сприятиме остаточному переходу на українську в усіх сферах.

Водночас я вважаю, що людина, яка дозволяє собі принижувати і ображати тих, завдяки кому Україна вже 10 років тримається і протистоїть роzії — свідомий провокатор і шкідник.

В Азові та загалом в ЗСУ служать дуже близькі мені люди, в тому числі і мій батько. І кожного з них я та мої діти шануватимуть і дякуватимуть їм, незалежно від того, якою мовою вони нас захищають.

Більшість із наших воїнів не мають можливості, часу і бажання роздавати інтерв’ю і поради, натомість кожен з них у прямому сенсі випалює усе роzійzьке з нашої землі, ризикуючи при цьому власним життям. Тому іноді дуже корисно декому завалити писок і молитися на тих, хто не допустив, щоб державною мовою тут стала роzійzька.

Слава Захисникам України!», — написав Зозуля у фейсбуці.

Нагадаємо, раніше чемпіон світу з боксу Олександр Усик присвятив вірш Фаріон.

 

Джерело

Новини України