Українець вперше в історії підписав угоду з командою Формули-1

Українець вперше в історії підписав угоду з командою Формули-1

Фото: Williams Racing Олександр Бондарев

14-річний картингіст Олександр Бондарев приєднався до професійної гоночної академії Williams Racing.

Історична подія у Формулі-1. Команда з «королівських перегонів» вперше підписала контракт з представником України.

На 14-річного картингіста Олександра Бондарева звернула увагу легендарна стайня Williams. Наш співвітчизник підписав з британцями угоду і приєднався до їх професійної гоночної академії Williams Racing. Партнером гонщика виступив благодійний фонд Favbet Foundation.

«Маю честь приєднатися до Гоночної академії Williams. Williams Racing – одна з найвідоміших команд в автоспорті, яка об’єднує одних із найкращих пілотів у спортивних перегонах. Для мене честь отримати шанс стати частиною цієї історії. З п’яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. У мене, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок. Завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Формули-1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб виправдати довіру, яку Джеймс і Свен висловили мені», – поділився своїми враженнями Олександр.

«Ми раді повідомити, що Олександр приєднався до Гоночної Академії Williams. Він – цінний молодий талант, за яким ми спостерігали деякий час. У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо на підтримку його розвитку, поки він продовжує свій шлях у картингу», — прокоментував підписання контракту з українцем спортивний директор Williams Racing Свен Смітс

Нагадаємо, Williams — легендарна незалежна британська команда Формули-1, заснована у 1970-х роках. У складі команди виступало багато легенд автоспорту, серед яких Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл, Деймон Хілл, Алан Джонс, Кейо Росберг, Нельсон Піке.

Академію Williams Racing було засновано для розвитку молодих гонщиків, кінцева мета — потрапляння до основного складу команди Формули-1. Саме таким шляхом пройшов недавній випускник академії – Логан Сарджент, який вже дебютував у «королівських перегонах» цього сезону.

Також нагадаємо, раніше стало відомо, що у Формулі-1 можуть посилити правила безпеки через бразильського футболіста Неймара.

 

Джерело

Новини України