Польща викупила надлишки української електроенергії

Польща викупила надлишки української електроенергії

Фото: euneighbours.eu Україна веде імпорт електроенергії в денні та вечірні години

В українській енергосистемі було зафіксовано профіцит завдяки активній роботі відновлювальних джерел енергії.

Укренерго звернулося до польського оператора PSE для надання аварійної допомоги у вигляді термінової закупки надлишків української електроенергії. Про це компанія повідомила у понеділок, 6 листопада.

Вказано, що вчора в українській енергосистемі було зафіксовано профіцит – надлишок виробленої електроенергії. Це сталося завдяки активній роботі електростанцій відновлювальної енергетики (ВДЕ) – в деяких регіонах погода була не тільки вітряна, але й сонячна.

«Щоб зберегти баланс між споживанням та виробництвом й уникнути обмеження роботи електростанцій на ВДЕ, Укренерго звернувся до польського оператора енергосистеми PSE із запитом на надання аварійної допомоги у вигляді термінової закупки надлишків української електроенергії протягом трьох денних годин загальним обсягом 900 МВт-год», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що цей захід допомагає уникнути витрат на компенсацію обмеження роботи об’єктів ВДЕ.

Також повідомляється, що сьогодні Україна веде імпорт електроенергії в денні та вечірні години (період максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2 572 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 281 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини,  Молдови та Румунії в нічні години (добовий мінімум споживання)  загальним обсягом 700 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 266 МВт.

Нагадаємо, вчора негода знеструмила сотні населених пунктів в Україні. Найгірша ситуація була у Київській та Чернігівській областях.

Джерело

Новини України