Комбриг 128 ОГШБ на пів години запізнився на нагородження

Командир 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитро Лисюк запізнився на захід до Дня ракетних військ і артилерії, який організували поблизу лінії фронту. Військовослужбовці чекали комбрига понад пів години, а тоді стався приліт, унаслідок якого є загиблі та поранені.

Про це повідомило  hromadske з посиланням на анонімних співбесідників у 128 бригаді, пише DailyLviv.com.  

Деталі: Одне з джерел видання зазначає, що спершу нагородження запланували на 9 годину ранку, але перенесли на 9:30. У цей час військові вже були вишикувані й чекали на командира. Близько 10:10 стався російський удар.

Читайте також: Загинули і поранені бійці 128-ї ОГШБр. ДБР розпочало кримінальне провадження

Комбриг прибув буквально через 2 хвилини після прильоту.

Джерело hromadske відзначило, що росіяни стежили за бійцями 128 бригади з безпілотника, коригуючи ракетний удар. Однак окупанти помилилися і влучили в будівлю позаду військових, ближче до дороги.

«І виходить, усі ті, хто стояли ближче до дороги, вони всі 200-ті (загинули — ред.). А особовий склад, який конкретно мав нагороджуватися (командири гармат, навідники, артилеристи), їх трохи прикрила стіна будинку, в який влучив «Іскандер». За рахунок цього жертв трохи менше», — стверджує один зі співрозмовників видання.

Водночас багато військових зазнали поранень від уламків, додає джерело.

Нагадаємо, на Закарпатті оголошено триденну жалобу за воїнами 128-ї ОГШБр.

Джерело

Новини України