Вперше в історії імпорт чоловічого одягу в Україну перевищив одяг для жінок

Вперше в історії імпорт чоловічого одягу в Україну перевищив одяг для жінок

Фото: dpsu.gov.ua Імпорт чоловічого одягу в Україну перевищив імпорт одягу для жінок

Істотно збільшилися вартісні обсяги закупівель чоловічого одягу у 2022 році, вперше в історії перевищивши імпорт жіночого одягу.

Структурні зміни в економіці, спричинені війною, призвели до утворення фундаментального дефіциту товарів в України, а товарна номенклатура імпорту демонструє тенденції, яких до війни не існувало в економіці України ніколи. Про це йдеться інфляційному звіті Національного банку України за жовтень 2023 року.   Зазначається, що через скорочення внутрішнього виробництва знизилася частка товарів проміжного споживання. Натомість збільшилася частка товарів інвестиційного та подвійного призначення   Зокрема, істотно збільшилися вартісні обсяги закупівель чоловічого одягу у 2022 році, вперше в історії перевищивши імпорт жіночого одягу та ще й більше, ніж удвічі.   У Нацбанку наголошують, що це пов’язано з закупівлями для забезпечення обороноздатності країни.   Подібні зміни, хоч і в менших масштабах, відбулися в закупівлях інших товарів для армії. Частка безпілотних апаратів в імпорті машинобудування зросла з 1,9% у 2021 році до 2,8% у січні-липні 2023 року, консервованих продуктів в імпорті продовольчих товарів — з 4,7% у 2021 році до 5,5% у січні-серпні 2023 року. 

Нагадаємо, Міністерство оборони закупило зимового одягу для військовослужбовців ще на 628 млн гривень. З початку літа загальна вартість угод сягнула 1,87 млрд гривень.

Міноборони затвердило літню форму для жінок

Джерело

Новини України