Одеситок підозрюють у пропаганді війни

Поліцейські встановили одеситок, одна з яких у прямому ефірі зневажливо висловлювалася про Україну і славила росію. Запис стріму молодих жінок з пропагандою проросійського характеру правоохоронці виявили під час моніторингу інтернет-мережі.

Співробітники управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області оперативно зібрали інформацію про панянок, встановили їхні анкетні дані та місце проживання. В обох громадянок поліцейські вилучили мобільні телефони. За місцем їх мешкання були проведені обшуки. Зараз з жінками працюють слідчі.

Подію кваліфіковано як пропаганда війни та розпочато кримінальне провадження. За цей злочин передбачене покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Крім того, під час обшуку за місцем мешкання однієї з жінок поліцейські виявили полімерний пакетик з рослинною речовиною зеленого кольору, схожою на канабіс. Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще й за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Джерело

Новини України