Стало відомо, хто намагався «повісити» розстрільну статтю на «Тайру»: названо ім’я посіпаки росіян

Зрадником виявився мешканець Харкова, який виїхав до тимчасово окупованої частини Донеччини та запропонував російським загарбникам свою допомогу.

В СБУ назвали ім’я посіпаки росіян, який фабрикував справу проти  Юлії Паєвської / скріншот

Так званому «слідчому» окупаційної «генеральної прокуратури» в Донецьку, який фабрикував справу проти українського парамедика Юлії Паєвської з позивним «Тайра», повідомили про підозру у державній зраді.

Про це інформує Служба безпеки України. Після викрадення «Тайри» у Маріуполі фігурант — Царенко Н.В., намагався «пришити» потерпілій розстрільну статтю за надання меддопомоги пораненим та евакуацію з міста дітей та жінок.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Харкова, який після здобуття юридичної освіти у місцевому навчальному закладі виїхав до тимчасово окупованої частини Донеччини. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він запропонував російським загарбникам та їхнім гауляйтерам свою допомогу у війні проти України.

Відео дня

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Крім того, повідомили про підозру зразу за двома статтями мешканці Донецька, експосадовиці розформованої міліції, яка ще у 2014 році підтримала терористів на сході України. Ватажки ворожих угруповань призначили її «старшим інспектором» так званого «управління автомобільної інспекції МВС ДНР».

Джерело

Новини України