Одесит влаштував продаж кросівок, яких не мав, а потім блокував покупців

Шахрайські дії зловмисника задокументували та припинили співробітники відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1. Правоохоронці встановили, що чоловік на одному з популярних сайтів розмістив оголошення про продаж кросівок вартістю 500 гривень, яких не мав. Впродовж трьох тижнів «товаром» зацікавились двоє чоловіків та жінка. При спілкуванні з потенційними покупцями зловмисник зазначав їм, що продає кросівки на умові повної передоплати, а щойно отримував на рахунок кошти, переставав виходити на зв’язок з замовниками та блокував їх. Не дочекавшись обіцяного взуття, потерпілі звернулись до поліції.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили правопорушника та вилучили у нього в якості речових доказів мобільний телефон із сім-карткою, за допомогою яких він займався протиправною діяльністю.

«За шахрайство, у тому числі вчинене повторно, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує штраф від 51 до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають. На час слідства підозрюваний перебуватиме під домашнім арештом», — зазначив заступник начальника територіального підрозділу поліції Павло Гавришко.

Джерело

Новини України