Наводив окупантів на місця дислокації броньованої техніки та артилерійських установок – перед судом постане мешканець Костянтинівки

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У травні 2023 року мешканець м. Костянтинівки підписався на один з проросійських telegram-каналів. Через деякий час на зв’язок із ним вийшов представник генерального штабу зс рф. Чоловік запропонував йому передавати інформацію військового характеру за грошову винагороду. Обвинувачений погодився на пропозицію та почав у месенджері відправляти співрозмовнику голосові повідомлення з даними щодо місць розташування особового складу Збройних Сил України на території населеного пункту. Крім того, він поширював інформацію про рух броньованої техніки, реактивних систем залпового вогню й артилерійських установок. Вказані дані місцевий житель збирав під час цілеспрямованих прогулянок містом. Попри таку старанність окупанти так і не заплатили завербованому агенту за проведену «роботу». Після викриття злочинної діяльності чоловіка затримали правоохоронці. За клопотанням прокуратури суд взяв його під варту без альтернативи внесення застави. Досудове розслідування — ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело

Новини України