У суботу Львівська громада проведе в останню путь Андрія Коцабу та Павла Клімаса (ФОТО)

ФОТО: Варта1

У суботу, 4 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Андрієм Коцабою та Павлом Клімасом, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону Андрія Коцаби розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Павла Клімаса розпочнеться об 11:00 у Церкві Преображення Господнього УГКЦ у селі Зарудці (вул. Івана Франка, 79). Поховають воїна на місцевому кладовищі у Зарудцях.

Біографічні довідки:

Андрій Коцаба (17.10.1973-18.10.2023). Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Закінчив Середнє професійно-технічне училище №32. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Макіївка Донецької області.

У мирний час працював у будівельній сфері. Був винятково доброзичливою та щирою людиною. Захоплювався колекціонуванням моделей автомобілів та мотоциклів.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України «Карпатська Січ».

У Андрія Коцаби залишилися дружина, двоє дітей, сестра, племінники та тітка.

Павло Клімас (11.04.1991-31.10.2023). Львів’янин.  

Навчався у Зарудцівській гімназії Львівської міської ради. Згодом здобув освіту у Вищому професійному училищі №63. 

Після завершення навчання працював слюсарем. Павло Клімас був надзвичайно комунікабельною і доброю людиною, завжди намагався допомогти іншим. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від російських загарбників. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 7-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. 

У Павла Клімаса залишилися батьки та сестри.

Джерело

Новини України