В ОВА обговорили ситуацію з потребою розмінування територій Житомирщини

Сьогодні, 3 листопада, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів зустріч з представниками компанії “ГК ГРУП”.

Компанія є сертифікованим національним оператором протимінної діяльності та їх партнерами – консультантами британської компанії Tetra Tech, яка є учасником програми Уряду США з підтримки народу України.

Представники британської компанії – експерти з розмінування. Вони працювали в Іраку, Південному Судані, Сірії та інших гарячих точках світу й мають неабиякий досвід. Наразі тісно співпрацюють з українською компанією “ГК ГРУП”. Займаються навчанням українських фахівців та вже встигли побувати на Харківщині де співпрацювали з українськими піротехніками ДСНС.

На зустрічі обговорили ситуацію з потребою розмінування територій Житомирщини. Адже на півночі області залишається велика небезпека через забруднення території різними вибухонебезпечними предметами: мінними пастками на деокупованих територіях, залишками снарядів та ракет ворога, які не здетонували.

“Радий, що міжнародні, компанії, які мають відповідний досвід готові долучитися до цього процесу”, – зазначив Віталій Бунечко.

Представники компаній “ГК ГРУП” та Tetra Tech готові не лише брати участь у розмінуванні територій області, а й власним коштом проводити навчання вибухотехнічній справі наших ветеранів. Таким чином кількість професійних саперів в області може збільшитися, що сприятиме скорішому розмінуванню територій. Водночас хлопці та дівчата, які залишили службу зможуть знайти себе в іншій справі, яка буде актуальною для нашої країни ще досить тривалий час.

Під час зустрічі також обговорили пілотний проєкт з гуманітарного розмінування лісових масивів, що стартував на Житомирщині. Вперше оператора для розмінування ділянки лісу в Народицькій громаді залучили на відкритому аукціоні. Фахівці вже працюють на території Коростенського району.

“Переконаний, що наша сьогоднішня зустріч стане початком ефективної співпраці задля безпеки наших громадян”, – підкреслив Віталій Бунечко.

Джерело

Новини України