Поліція протидіє нелегальному витоку зброї з Донеччини: з початку року вилучено понад 200 одиниць зброї та 60 тисяч боєприпасів

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко під час координаційної наради підрозділів Сил безпеки та оборони, яка стосувалася криміногенної обстановки в регіоні. 

Участь у нараді взяли керівники структурних і територіальних підрозділів поліції, а також ТУ ДБР в місті Краматорську, Донецького зонального відділу Військової служби правопорядку та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону. Мета заходу – вдосконалення спільних дій щодо забезпечення правопорядка в умовах війни.

«Під час загострення бойових дій важливо тримати тил і запобігати хаосу. Зусилля поліції спрямовані на те, щоб нейтралізувати злочинні посягання та вберегти життя людей. Наразі оперативна ситуація в області контрольована», — зазначив Руслан Осипенко.

Присутні розглянули результати роботи за пріоритетними напрямами, такими як протидія незаконному обігу зброї, наркоторгівлі, реалізації алкоголю.

Виявляти ці злочини допомагають перевірки на блокпостах і в поштових відділеннях. Щодня тільки на стоп-контролях правоохоронці перевіряють понад 1200 осіб та близько 600 одиниць транспорту. Зокрема таким чином співробітники поліції блокують виток зброї за межі фронту й рятують життя людей у більш спокійних регіонах.

Зброя. У 2023 році поліцейські задокументували 18 фактів торгівлі зброєю, провели 155 обшуків в рамках кримінальних проваджень за фактами незаконного поводження зі зброєю.

Загалом вилучено:

227 одиниць вогнепальної зброї;

28 гранатометів;

560 гранат;

понад 900 інших боєприпасів;

майже 59 тисяч патронів;

понад 430 кг вибухівки.

Наркотики. Поліція вилучила 39 кг наркотичних і психотропних речовин, з них близько половини – на блокпостах і й у посилках. На сьогодні розкрито кожен другий факт збуту наркотиків. Зокрема викрито міжрегіональну групу наркоторгівців, які звозили товар в область на автомобілі, а також угруповання, що збувало морфін і PVP-солі.

Алкоголь. Загалом вилучено понад 470 000 літрів алкогольної продукції на суму понад 45 млн гривень. Найбільшу кількість забороненого товару, а саме близько 30%, було виявлено під час перевірок на блокпостах.

Крім того, учасники наради обговорили посилення заходів щодо профілактики дорожнього травматизму в умовах бойових дій. З початку року на Донеччині сталося 97 ДТП, у яких загинули 108 людей.

Джерело

Новини України